• Авторизация


Besiliejantis šokoladinis pudingas 15-02-2013 16:51 к комментариям - к полной версии - понравилось!


[632x370]

 

Besiliejantis šokoladinis pudingas

Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra…. na, aišku yra, bet dabar jokio kito nesugalvoju…. Valgyti su grietinėle arba ledais…

 
Reikės:
  • 100-120 g šokolado juodo
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2 trynių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų miltų

 

 

Kaip paruošti:

  1. Šokoladą ištirpinti su sviestu dubenyje, įstatytame verdančio vandens puode. Atsargiai, per daug nevirti, kad šokoladas nesudegtų. Tada patraukti nuo ugnies ir palikti pravėsti.
  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi labai labai gerai, kad beveik baltos putos būtų, tada dėti trynius ir dar kartą paplakti. (Cukraus kupini šaukštai, aš kažkada gal sverdavau, nes šitas receptas iš mano šeimininkutės knygos iš kažkur nurašytas, bet šiaip, tingiu aš tas svarstykles traukioti kiekvienam šimtui gramų.)
  3. Į išplaktus kiaušinius lengvai įmaišyti lydytą šokoladą.
  4. Miltų du vidutinio kupinumo šaukštus (apie 45-50 g), keletą kartų persijoti ir įsijoti į šokolado masę, lengvai, gražiai įmaišyti, per daug nesiduodant…
  5. Kepimo formeles ištepti sviestu, supilti tešlą ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Jei nėra laiko, tai dedu į kamerą šaldymo.
  6. Kai tešla jau atrodo visai sustingus, nusistovėjus ir atšalus, tada jau kepti reikia juos. 12 minučių siūlau nekišt nosies, bet paskui pradėti tikrinti. Žodžiu, iš viršaus jau turi būti iškepęs viršus ir nusistovėjęs, bet viduje dar viskas turi būti skysta (bet tik kaip pamatyt??? Nes nesimato plika akim, taigi, siūlau jausti, įsivaizduoti ir tikėtis). Gali kepimas užtrukti ir kokia 20 minučių, jei kepat visoj orkaitėj tik du tuos pudingus, tai, savaime suprantama, greičiau iškeps, o jei jų keturi ar aštuoniolika, tai lėčiau…

Žodžiu, jie turi būti truputį pakilę ir viršus iškepęs, tada peiliu apsukti aplink kraštą ir dėti ant lėkštės, tikintis, kad jie gražiai išslys ant lėkštės, o vidus bus skystas ir šiltas…

Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra… Na, aišku yra, bet dabar jokio kito nesugalvoju… Valgyti su grietinėle arba ledais…

Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra…

 

 


"Брызгаюший" горячий шоколад в апельсиновых чашечках

http://buxgalter-sofi.livejournal.com/272727.html

[показать]

 


на 8 порций:

4 небольших "толстокожих" апельсина

Наполнитель:
100 гр.сливочного масла
2 ст.ложки(с верхом) молотого миндаля
200 г горького шоколада
2 больших яйца
3 ст.ложки темнокоричневого сахара*
6-7 ст.ложек апельсинового сока
1 ст. ложка апельсинового ликера или бренди

 



1.Апельсины хорошо вымыть и насухо вытереть
2.Разрезать апельсины пополам так чтобы получилось две  "чашки"(только не вздумайте резать апельсины вдоль:))
3.Выжимаем из апельсин нужное количество сока,затем при помоши чайной ложки вынимаем мякоть апельсина и откладываем ее в сторону для других целей**.Теперь у нас получилось 8  апельсиновых "чашек",которые мы будем наполнять.Если "чашки" неустойчивые..аккуратно подрежьте низ(только не наделайте дырок:))
4.На водяной бане или в микро растопить шоколад с маслом.Хорошо размешать до образования однородной массы.Дать массе немного остыть и добавить яйца,сахар,миндаль,сок и ликер.Все хорошо перемешать и наполнить етой массой апельсиновые чашки.
5.Поставить выпекаться в заранее нагретую до 200 градусов духовку(средняя полка+конвекция) на 12-15 минут(все зависит какую середину вы хотите получить".

 


Примечания:
* Если нет темнокоричневого сахара..возьмите 4 ст.ложки обычного.

** Мякоть апельсина можно использовать в курицу buxgalter-sofia.livejournal.com/272227.html    
и кекс buxgalter-sofia.livejournal.com/272450.html,о которых я писала на днях.

*** В рецепте написано ,что десерт надо кушать сразу..горячим..Да,ето очень вкусно..,но еше вкуснее(во всяком случае был для нас) етот десерт,после того ,как он "настоится " 4 и более часов в холодильнике...Вау!..тогда вы получите..нежный,бархатистый..шоколадно-апельсиновый крем..Кроме всего десерт всегда можно подогреть в микро...Короче решать вам..в какой "вариации" кушать етот десерт..и так и так вкусно


Важный момент:
Духовки у всех разные+я поняла,что не все гоtoвят и будут готовить етот десерт в апельсиновых "чашечках" поетому советую..для начала определить сколько времени понадобится именно вашей духовке для етого "текучего" десерта...
Ето значит,что берем одну(только одну ) порцию и ставим ее на 10-12 минут(в зависимости от посуды) в духовку,а потом проверяем...получилось то или нет...если надо допечь-допекаем..И так определяем сколько времени нужно для выпекания десерта нужной вам консистенции.



 

вверх^ к полной версии понравилось! в evernote


Вы сейчас не можете прокомментировать это сообщение.

Дневник Besiliejantis šokoladinis pudingas | Niutik-Niutik - Дневник Niutik-Niutik | Лента друзей Niutik-Niutik / Полная версия Добавить в друзья Страницы: раньше»