• Авторизация


Марципановые шарики - десерт и украшение новогоднего стола 08-12-2017 06:40 к комментариям - к полной версии - понравилось!


Фотографии и текст с открытых источников интернета

ссылки, идеи, пост на русском и на английском языке

Начнём с теории, потом рассмотрим рецепты. Что же такое марципан?
Из Википедии:
"Марципа́н (нем. Marzipan, итал. marzapane) — смесь измельчённого в муку миндаля и сахарного сиропа (или сахарной пудры).

Если вместо миндаля используются абрикосовые косточки (реже персиковые), кондитерский продукт называется не марципаном, а персипаном.


Иногда марципаном называют также массу из других орехов, а также изделия с ней. Например, в России распространены булочки-"марципаны" с арахисом."

 

[510x700]

Chocolate Covered Marzipan Balls

 
     
  Nothing is simpler than dipping marzipan balls into chocolate for a quick confection that is richly flavored and elegant.  
     
 
TIME
Time and yield will depend on size of ball you make.
  YIELD
Sixteen 1-inch balls
 
     
  INGREDIENTS
1-7 oz box of Odense Marzipan
12 oz dipping chocolate
Optional:
Chopped almonds, colored dipping chocolates*, coconut
*Dipping chocolates can be found in candy or cake decorating stores. They have already been tempered so they do not change color (bloom) or grow dull with time.
 
     
  DIRECTIONS  
     
  Step 1
Divide Marzipan into equal size pieces of choice. Roll into balls.
 
     
  Step 2
Heat chocolate in a double boiler or in a bowl over a pot of simmering water, being careful no water comes in contact with chocolate.
 
     
  Step 3
With a toothpick, spear a ball and dip in chocolate until covered. Place on wax paper.
 
     
  Step 4
If desired, paint with a colored chocolate or sprinkle with nuts or coconut and let chocolate harden. These easily made confections make a great hostess gift.
 
     
  Step 5
Store Marzipan balls between wax paper in an airtight container, 2-3 weeks on counter or 1-2 months in the refrigerator.
 
     
     
  TOOLS & EQUIPMENT
Double boiler
Wax paper

Марципан (в домашних условиях)

Марципан – миндальное волшебство

Пряничные домики из марципана

Зож марципан, рецепт

Рецепт марципана с сахаром


[680x452]


[614x461]

[199x300]

[239x160]


[600x600]
[700x366]

[700x393]

[600x400]

[700x507]
[580x385]
[580x351]

[700x412]


[287x170]


[273x172]

вверх^ к полной версии понравилось! в evernote


Вы сейчас не можете прокомментировать это сообщение.

Дневник Марципановые шарики - десерт и украшение новогоднего стола | laura_mz - волшебный мир Ларисы | Лента друзей laura_mz / Полная версия Добавить в друзья Страницы: раньше»