Фотографии и текст с открытых источников интернета
ссылки, идеи, пост на русском и на английском языке
Начнём с теории, потом рассмотрим рецепты. Что же такое марципан?
Из Википедии:
"Марципа́н (нем. Marzipan, итал. marzapane) — смесь измельчённого в муку миндаля и сахарного сиропа (или сахарной пудры).
Если вместо миндаля используются абрикосовые косточки (реже персиковые), кондитерский продукт называется не марципаном, а персипаном.
Иногда марципаном называют также массу из других орехов, а также изделия с ней. Например, в России распространены булочки-"марципаны" с арахисом."
|
|||||
| Nothing is simpler than dipping marzipan balls into chocolate for a quick confection that is richly flavored and elegant. | |||||
|
|||||
|
INGREDIENTS 1-7 oz box of Odense Marzipan 12 oz dipping chocolate Optional: Chopped almonds, colored dipping chocolates*, coconut *Dipping chocolates can be found in candy or cake decorating stores. They have already been tempered so they do not change color (bloom) or grow dull with time. |
|||||
| DIRECTIONS | |||||
|
Step 1 Divide Marzipan into equal size pieces of choice. Roll into balls. |
|||||
|
Step 2 Heat chocolate in a double boiler or in a bowl over a pot of simmering water, being careful no water comes in contact with chocolate. |
|||||
|
Step 3 With a toothpick, spear a ball and dip in chocolate until covered. Place on wax paper. |
|||||
|
Step 4 If desired, paint with a colored chocolate or sprinkle with nuts or coconut and let chocolate harden. These easily made confections make a great hostess gift. |
|||||
|
Step 5 Store Marzipan balls between wax paper in an airtight container, 2-3 weeks on counter or 1-2 months in the refrigerator. |
|||||
|
TOOLS & EQUIPMENT Double boiler Wax paper |
[600x600]
[700x366]
[700x393]
[600x400]
[700x507]
[580x385]
[580x351]
[700x412]