Гаспа́чо (исп. gazpacho) — блюдо испанской кухни («средиземноморской диеты»), холодный суп из перетёртых или пюрированных сырых овощей, прежде всего помидоров. Кроме них, в состав гаспачо входят оливковое масло и чеснок, огурец, сладкий перец, лук, уксус или лимонный сок, соль и могут быть добавлены пряности и хлеб (Wiki).
[650x616]
Несколько рецептов с инета:
2. Гаспачо (холодный томатный суп)
3. Видео рецепт
4. Еasy Summer Gazpacho soup
Ingredients
1 (24 ounce) jar Classico® Tomato and Basil Sauce
24 ounces water
3 tablespoons fresh lemon juice
2 tablespoons granulated sugar
Hot pepper sauce, to taste
1 tablespoon extra-virgin olive oil
1 medium fresh tomato, chopped
1/2 cup chopped red bell pepper
1/2 cup chopped yellow bell pepper
1/4 cup diced red onion
1 1/2 cups diced English cucumber
1/4 cup chopped fresh basil
Salt and freshly ground black pepper, to taste
Fresh chopped parsley, for garnish (optional)
Directions
Combine tomato and basil sauce, water, lemon juice, sugar, hot sauce, and olive oil in a large bowl. Stir in the tomato, red and yellow bell pepper, red onion, and cucumber. Add the basil, salt, and pepper.
Cover and refrigerate 2 to 3 hours to blend flavors.
Stir before serving. Top with fresh chopped parsley.
5. Рецептик, что нашла моя дочка Марина и приготовила мне этот суп:
[700x389]
2.
[697x467]
3.
[700x525]
4.
[468x700]
5.
[450x674]
6.
[338x450]
7.
[404x606]
8.
[500x333]
9.
[591x700]