И снова реконструкция!
09-06-2008 10:30
к комментариям - к полной версии
- понравилось!
Итак, на сей раз пора заняться и поварской реконструкцией) Собственнно, самое интерессное что рецепты взяты не из воздуха а из вполне существующей книги по пище периода Ренессанса. Возьмем сперва Англию 1545 года, захотелось мне провести эксперемент по приготовлению стародавнего пирога:
"Take your apples and pare them cleane and core theim as ye will a Quince / then make your coffyne after this maner / take a little faire water and halfe a disshe of butter and a little safron and set all this vpon a chafyngdisshe till it be hote / then temper your flower with this vpon a chafyngdissh till it be hote then temper your floure with this said licour and the white of two egges / and also make your coffyn and ceason your apples with Sinamon / ginger and suger inough. Then put them into your coffyn and laie halfe a disshe of butter aboue them / and close your coffyn and so bake them."
Вот и рецепт, отчет последует)
вверх^
к полной версии
понравилось!
в evernote