• Авторизация


Красивые фото и интересный рецепт 17-01-2009 18:24 к комментариям - к полной версии - понравилось!


На сайте Latelier Vi увидел очень интересные фотографии - это чайное печенье.

[332x500]

А по ссылке прочитал и рецепт этой красоты:

Amai’s Green Tea Sweet

Ingredients
Yield (2” leaf shape): Approx 25

3/4 cup (2.25 oz) Confectioners sugar
5 oz Unsalted butter, cut into cubes
1 3/4 cup (8.5 oz) All-purpose flour
3 Large egg yolks
1.5 TBS Matcha (powdered green tea)
1 cup Granulated sugar (for coating)

Directions

  • Preheat the oven to 350F. Line a sheet pan with parchment paper.
  • Whisk the confectioner’s sugar and green tea together in a bowl.
  • Add the butter and green tea/sugar mixture to the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment. Mix until smooth and light in color.
  • Add the flour and mix until well combined.
  • Add the egg yolks and mix just until the eggs are fully incorporated and a mass forms.
  • Form the dough into a disk and chill in the refrigerator until firm (about 30 minutes).
  • Roll the dough out to ½” thickness.
  • Cut the dough with a leaf cookie cutter.
  • Toss each cut cookie in a bowl of granulated sugar to coat.
  • Place the sugar-coated cookie on a parchment lined pan. Bake at 350F for 12-15 minutes, or until slightly golden around the edges.

Baker’s Note: You can purchase Matcha (powdered green tea) from Asian grocery stores or specialty tea shops. In NYC try McNulty’s Tea House, Ito-En or you can order baking grade matcha online. The higher quality matcha you use, the brighter green the cookies will be. Store the cookies in a tin or other container that blocks out sunlight to preserve the color. The green color will fade when exposed to sunlight.

Перевести не могу - не умею печь.

[500x375]

вверх^ к полной версии понравилось! в evernote
Комментарии (3):
Я не поняла - вы не можете перевести, потому, что не умеете печь? :)))
solver 18-01-2009-14:06 удалить
Ирина_Бебнева, именно так. Чтобы правильно перевести рецепт, надо хорошо представлять себе технологию приготовления. Самое главное - технология, а не пропорция ингридиентов. этим часто грешат многочисленные кулинарные книги.
Leonsija 18-01-2009-20:41 удалить
solver, красивый рецепт и печенье. Во всяком случае на картинке выглядит оооочень аппетитно. А насчет перевода не грустите - сейчас полно в Инете программ, дающих более-менее сносный перевод, а хозяйки, которые любят печь поймут всю эту казуистику итак. И очень правильно ответили, что технологические переводы - это самое сложное.


Комментарии (3): вверх^

Вы сейчас не можете прокомментировать это сообщение.

Дневник Красивые фото и интересный рецепт | solver - Склад забытых предметов | Лента друзей solver / Полная версия Добавить в друзья Страницы: раньше»