Это цитата сообщения
Арина_Ярига Оригинальное сообщениеПляцек" Золотая нива"
[680x510]
ФОРМА 22 см
Тісто:
200гр маргарину
1 ст.л. сметани
3 жовтки
1ст.л.порошку до печива
1 ст.л горілки ( я дала коньяк)
борошна скільки забере ( тісто має бути , як на вареники)
Жовтки збити з сметаною, додати потертий маргарин, горілку, поступово додаючи муку з порошком, швидко замісити тісто, поділити на 6 частин. Відправити в холодильник на 2 год (або на ніч).
Форму застелити пергаментом ( не змащувати, бо саме тісто жирне). Розкатати одну кульку тіста, покласти в форму, зверху викласти:
-до 1 -го коржа - 1 білок збити з 2 ст л цукру + 100 гр кураги (порізати соломкою)
-до 2 -го коржа - втерти 75 гр маку +1 жовток+ ванільний цукор+ 1 збитий білок з 2 ст л цукру
- до 3 -го коржа - 1 збитий білок з 2 ст л цукру + 100 гр кришених горіхів.
Зверху накриваємо другим листом тіста, краї защипуємо, наколюємо вилкою.
Пекти при 170 гр 25-30 хв ( до золотистого кольору)
Крем : заварний.
ФОРМА 22 см
Тесто:
200 гр маргарина
1 ст.л. сметаны
3 желтка
1ст.л.порошку к печенью
1 ст.л водки (я дала коньяк)
муки сколько займет (тесто должно быть как на вареники)
Желтки взбить со сметаной, добавить потертый маргарин, водку, постепенно добавляя муку с порошком, быстро замесить тесто, разделить на 6 частей. Отправить в холодильник на 2 часа (или на ночь).
Форму застелить пергаментом (Не смазывать, потому что именно тесто жирное). Раскатать один шарик теста, положить в форму, сверху выложить:
-до 1-го коржа - 1 белок взбить с 2 ст л сахара + 100 гр кураги (порезать соломкой)
-до 2-го коржа - втереть 75 гр мака 1 желток + ванильный сахар + 1 взбитый белок с 2 ст л сахара
- До 3-го коржа - 1 взбитый белок с 2 ст л сахара + 100 гр крошеным орехов.
Сверху накрываем вторым листом теста, края защипываем, накалываем вилкой.
Печь при 170 гр 25-30 мин (до золотистого цвета)
Крем: заварной.