![]()
Рецепт и фото поваров матпрат.
Har du prøvd å tørke jordbær noen gang? - Вы когда-нибудь пробовали сушить клубнику?
Tørkede jordbær får en fantastisk konsentrert søt og syrlig jordbærsmak, og er flott å bruke både i frokostblandingen og som pynt på kaker. - Сушеная клубника приобретает удивительно концентрированный клубничный вкус и подходит к кашам и для украшения тортов.
Og ungene elsker dem! - Дети любят сушеную клубнику.
Ekte syrligdrops! Настоящий кисло-сладкий "леденец"!
500 g jordbær - 500 г клубники
Skjær jordbær i 2-3 mm tykke skiver og legg dem på rist i en dehydrator eller på bakepapir/silikonmatte. - Нарезать клубнику толщиной 2-3 мм и положить на решетку сушилки или на бумагу для выпечки/силиконовый коврик.
Tørk dem på varmluft 50 °C til de er helt tørre. - Температура 50 градусов, сушить до полного высыхания.
Oppbevar de tørkede jordbærene i en tett boks. - Хранить сушеную клубнику в коробке с плотной крышкой.
Andre bær som egner seg til tørking er bringebær og blåbær. - Для сушки годятся малина и черника.
Om bærene ikke er helt tørre vil de kunne klistre seg til risten i dehydratoren og være vanskelig å få av. - Если ягоды не совсем высохли, они прилипнут к решетке сушилки и их будет трудно удалить.
Vær tålmodig, det kan ta opp mot to døgn før bærene er helt tørre. - Наберитесь терпения, сушка может занять до двух суток.
Клубника в клубничном вине. Дания, здесь:
https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post438321480/